AVITA ry:n hallitus

AVITA ry:n hallitus ja hallituksen työryhmät

AVITA ry:n HALLITUS

AVITA ry:n hallituksen toimenkuva yleisesti:

 • Hallituksen jäsen on innostunut ja valmis antamaan aikaansa yhteiselle hyvälle
 • Hallituksen tehtävä on toimeenpanna yhdessä sovittuja tehtäviä jäsenistön hyväksi
 • Hallitus valvoo ja ohjeistaa toiminnan toteuttajia ja tuottajia.
 • Sovitaan mitä tehdään ja tehdään mitä sovitaan
 • Priorisoidaan ja pidetään aikatauluista kiinni
 • Kunnioitetaan toistemme aikaa
 • Keskustellaan -> päätetään -> toteutetaan!

AVITA ry:n hallituksen jäsenet sekä työryhmien mahdolliset asiantuntijajäsenet noudattavat työskentelyssä aina järjestön kilpailuoikeudellisen ohjeen periaatteita. AVITA ry:n hallitus on hyväksynyt ohjeen käyttöön vuonna 2017.

AVITA ry:n kilpailuoikeudellinen ohje

HALLITUKSEN JÄSENET KAUDELLA 2018

Hallituksen jäsenien yhteystietojen perässä suluissa jäsenen edustama pöytäkunta.
Jokaisen hallituksen jäsenen perässä on kuvattuna hänen henkilökohtaiset tavoitteensa ja teemansa AVITA ry:n hallitus työskentelyyn.

AVITA ry:n hallitus on valinnut joukostaan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan sekä työryhmien vetäjät järjestäytymiskokouksessa (26.1.2017).

Toimikautta jatkavat hallituksen jäsenet:

Hallituksen puheenjohtaja
Yhteyspäällikkö Kati Pajukallio (2017-)
Audico Systems Oy, 050 579 4989, kati (a) avita.org / kati.pajukallio (a) audico.fi (Urakointi & maahantuonti)

Olen koulutukseltani tapahtumatuottaja ja toimin Audico Systems Oy:n yhteyspäällikkönä.
Teema: Avitan tiedotuksen ja sen kanavien selkeyttäminen sisäisesti ja ulkoisesti, Avitan jäsenyyden arvon nostaminen ja yhteishengen parantaminen, Avitan jäsenien ja jäsenyritysten henkilökunnan palvelun kehittäminen. Vahva kokemus projektien läpiviennistä erilaisissa ympäristöissä niin kehityshankkeissa kuin tapahtumatuotannon ja markkinointiviestinnän saralla.

Hallituksen varapuheenjohtaja
Toimitusjohtaja Jaakko Peltomäki (2017-)
Jaakko Peltomäki Oy / CapitalAV, 0400 606 033 , jaakko (a) peltomaki.fi (Rental / Tapahtumatekniikka)

Olen toiminut tapahtumatekniikan parissa koko ikäni ja vastaan nykyisin Jaakko Peltomäki Oy:n johdosta. Aloitin työskentelemällä Ekku Peltomäki Oy:n palveluksessa vuodesta 1980-1989, yrityskaupan seurauksena palvelin Eastway Oy:n riveissä 1989-1991. Vuonna 1991 perustin omaa nimeäni kantavan yrityksen Jaakko Peltomäki Oy. Tänä päivänä JPOY toimii myös nimellä Capital AV. Yritys työllistää kiinteästi 12 henkeä ja yli viidenkymmenen hengen freelancer-verkoston.

Haluan edistää Avita ry:n toiminnalla alan kehittymistä ja toimintaedellytysten paranemista koulutuksen ja verkostoitumisen avulla. Hallitusjäsenenä kuulun taloustyöryhmään ja haluan kirkastaa ry:n toimintaa ja tavoitteita tämän päivän haasteita vastaaviksi.

Esitystekniikan suunnittelija Paiste Mäenpää (2017-)
Paiste Productions Oy, 010 504 4331, paiste.maenpaa (a) paistepro.fi (Suunnittelu & Akustiikka)

Vedän Paiste Productions Oy nimistä tamperelaista suunnittelu- ja konsultointiyritystä. Olen tehnyt koko työhistoriani esitystekniikan parissa. Urani aloitin tapahtumatekniikan ja videotuotannon valo- ja kuvateknikkona. Olen toiminut yrittäjänä ja projektipäällikkönä AV-urakoinnissa ja laitevalmistuksessa.

Haluan edistää Avita ry:n toiminnalla alan laatua sekä yhteneviä ja hyväksi havaittuja toimintatapoja. Uskon, että Avita voi vastata tähän laadukkaalla koulutuksella sekä niihin liittyvillä standardeilla ja pätevyyksillä.

Esitystekniikan suunnittelija (MA) Timo Muurinen (2017-)
Granlund Esitystekniikka, 050 514 7544, timo.muurinen (a) granlund.fi (Suunnittelu & Akustiikka)

Olen koulutukseltani teatteritekniikan maisteri ja toimin esitystekniikan suunnittelijana Granlund Oy:n esitystekniikka-yksikössä, osana yrityksen erikoisosaamispuolen PLUS-palveluita. Tavoitteeni on AVITA ry:n hallitustyöskentelun avulla edistää AV-alaan liittyvää koulutustoimintaa sekä työhistoriani johdosta avata yhteistoimintaa teatterialan kanssa.

Media Technology Specialist Carita Mykrä (2017-)
Mediatrade Oy, 040 556 3812, carita.mykra (a) mediatrade.fi (Broadcast & Digital Signage)

Olen koulutukseltani mediatekniikan insinööri ja toimin nykyisin Mediatrade Oy:llä tuotantovälineratkaisuiden asiantuntijana. Aikaisemmin olen työskennellyt media- ja broadcast-aloilla (mm. YLE).

Haluan osaltani edistää AVITA ry:n omaa tapahtumatoimintaa sekä -tuotantoja.
Edustan hallitustyöskentelyssä lisäksi broadcast-, media- ja tuotantoalan toimijoita, osana järjetömme laaja-alaista jäsenkuntaa.

Toimitusjohtaja Juha Penttilä (2017-)
AV-ONLINE.fi / Geomailer Oy, 050 360 0939, juha.penttila (a) av-online.fi (Maahantuonti & Urakointi)

Teema: AV-alan maahantuonnin ja laitekaupan toimintaedellytyksien edistäminen.
1. Kuinka saadaan pienemmätkin yritykset pärjäämään julkisissa kilpailutuksissa
2. Koittaa pitää huolta että ala ei itsesäätele itseään liian jäykäksi, jätettävä tilaa luovuudella ja ketteryydelle ts. liika standardoiminen on pahasta.

Business Controller Elisa Nurmi (2017-)
AV Marketing Finland Oy, 044 3000 564, elisa.nurmi (a) avmarketing.fi (Maahantuonti ja laitekauppa)

Työskentelen tällä hetkellä esitystekniikan maahantuonnissa tehden pääsääntöisesti markkinointia ja myyntiä, kuitenkaan ostosuunnittelua sekä reskontraa unohtamatta. Työvuosia audiovisuaalisella alalla on kertynyt 11.

Avitan hallitustyön lähtökohtana itselläni on kehittää asioita, ja uskon sen tapahtuvan ainoastaan teoilla, ei sivusta seuraajana / huutelijana. Haluan hallitustyössäni edistää, selkeyttää sekä laajentaa jäsenyritysten etuja, tämä kuitenkin yksi tärkeimmistä syistä olla ja pysyä jäsenenä. Olla mukana tapahtumien järjestämisessä ja laajentaa koulutuksia jäsenyrityksissä kaikille niitä tarvitseville.

Co-Founder Vesa Laasanen (2017-)
Picturall Oy, 040 834 5675, vesa.laasanen (a) picturall.com (Valmistus & Vienti)

Olen toiminut AV-alan yrittäjänä vuodesta 2004 ja viimeiset kymmenen vuotta kansainvälisen viennin parissa. Yrityksemme Picturall Oy kehittää ja myy videoteknologiaa tapahtumatekniikan ja AV-integroinnin tarpeisiin ympäri maailmaa.

Haluan Avitan kautta auttaa kotimaisia AV-alan yrityksiä kansainvälisille markkinoille.

Uudet hallituksen jäsenet
Valittu vaalikokouksessa 2017, kaudelle 2018-19:

Head of Sales Juho Hiidenmaa (2018-)
Bright Finland Oy, 040 568 6634, juho.hiidenmaa (a) brightgroup.com (Rental / Tapahtumatekniikka)

38-vuotias tapahtuma-alan ammattilainen Espoosta. 22 vuotta kokemusta tapahtumatekniikan ja tapahtumien tuottamisen parissa Suomessa ja ulkomailla. Toimin nykyisin Bright Finlandin rental liiketoiminta-alueen myyntijohtajana.

Teema AVITA ry:n hallituksessa: Haluan tuoda Avitaan oman kokemukseni kautta näkökulmaa asiakkaan puolelta ja yhteistyöverkostoa tapahtumateollisuuteen. Lisäksi haluan olla mukana tekemässä Avitasta toimijan, joka vahvistaa alan yritysten kilpailukykyä ja koko alan toiminnan laatua. Käytännön esimerkkeinä yhtenäiset sopimuspohjat, parhaiden käytäntöjen jakaminen ja koulutus.

Pääsuunnittelija Ossi Hakansuu (2018-)
Caverion Suomi Oy, 050 564 8059, ossi.hakansuu (a) caverion.com (Urakointi & voice evac)

Toimin Caverion Suomi Oy:llä AV-osaston suunnittelupäällikkönä. Olen koulutukseltani sähkövoimatekniikan insinööri, mutta toiminut koko valmistumisen jälkeisen työurani AV-alalla suunnittelutehtävissä. Ensikosketukseni esitystekniikkaan oli 90-luvun lopulla tapahtumatekniikan parissa, jonka jälkeen olen toiminut alalla erilaisissa tehtävissä.

Teema AVITA ry:n hallituksessa: Näen AVITA:n hyvänä organisaationa kasaamaan alan ihmisiä yhteen ja tarjoamaan alustan yhteistoiminnalle ja koulutukselle. Pidänkin koulutuksen järjestämistä yhtenä AVITA:n tärkeimpinä tehtävinä, ja aion olla vahvasti mukana järjestämässä ja kehittämässä sitä. AVITA tarjoaa myös mitä mainioimman kanavan verkostoitumiseen ja tiedottamiseen alan sisällä. Hallitustyöskentelyyn toivon tuovani myös suuren toimijan näkemystä.

Myyntipäällikkö Juha Lindqvist (2018-)
Kauko Oy, 040 590 0916, juha.lindqvist (a) kauko.com (Maahantuonti ja laitekauppa)

Toimin Kauko Oy:llä Panasonic-projektoreiden, -näyttöjen sekä -kameroiden maahantuonnissa myyntipäällikkönä.

Tavoitteeni on että AVITA toteuttaa ns.  matalan osallistumiskynnyksen alustettuja tapaamisia ja koulutustilaisuuksia  maakunnissa & syrjä-Suomessa,  mikä mahdollistaa kulloisenkin talousalueen AVITA -jäsenten sekä ”ulkopuolisten” kohtaamisia, jotka lisäävät verkostoitumista sekä käynnistää vuoropuheluja jne.

Pidän AVITA:n toiminnan esillä lähestulkoon kaikissa työhön liittyvissä kohtaamisissani ja näin pyrin edesauttamaan uusien yritys-, yhteisö- ja henkilöjäsenien mukaantulon toimialamme kehittämistoimintaan. En häpeile sitä, että tärkeä motiivini osallistumisessa AVITA-hallitustoimintaan on myös se että  mukana ollessani pystyn paremmin olemaan kuulolla siitä, mitenkä minun oma toimialani on kehittymässä.

Hallituksen työryhmät 2018:

 • AV-messutyöryhmä, työryhmän vetäjä Juho Hiidenmaa
 • Muut messutapahtumat ja road show, työryhmä Kati Pajukallio ja Juha Lindqvist
 • Koulutustyöryhmä, työryhmän vetäjä Timo Muurinen sekä apuna Hakansuu ja Mäenpää
 • Julkaisu- ja tiedotustyöryhmä, työryhmän vetäjä Vesa Laasanen (+ aliprojektien vastaavat)
 • Laatutyöryhmä, työryhmän vetäjä Paiste Mäenpää
 • Jäsenyys ja jäsenpalvelut, työryhmän vetäjä Elisa Nurmi
 • Yhteistoimintajärjestöt, työryhmän vetäjä Juha Penttilä
 • AV-alan oppilaitosyhteistyö ja yhteydet, työryhmän vetäjä Carita Mykrä
 • Verkostoitumistapahtumat / Networking, työryhmän vetäjä Juha Lindqvist
 • Tapahtumaturvallisuus, työryhmän vetäjä Juho Hiidenmaa
 • Järjestötoiminta, työryhmän vetäjä Paiste Mäenpää

Yhteydet työryhmäasioissa: Työryhmien puheenjohtajat

Hallituksen aktiivisuustilasto 2017

Vuosikokouksen 2015 päätöksen mukaisesti hallituksen työskentelyn aktiivisuustilasto (varsinaiset kokoukset) on jäsenistölle julkista tietoa. AVITA hallituksen aktiivisuustilasto 2017

Liity jäseneksi

AVITA ry:n jäseneksi voivat päästä tahot/organisaatiot sekä henkilöt, jotka toimivat AV-alalla.

Lue jäsenyydestä ja liity

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Tilaamalla AV-alan yleisen uutiskirjeen varmistat ajankohtaisien tietojen saatavuuden!

Tilaa uutiskirje