Ajankohtaista

Ajankohtaista Koulutukset

KOULUTUS: AVITA Tietoverkot AV-tekniikassa 18.-19.4.2018

Kurssin sisältö: Tukeva tietopaketti ethernetverkoista ja niiden käytöstä AV- ja esitystekniikassa. Mielenkiintoista, mutta usein turhan monimutkaiseksi koettua asiaa lähestytään käytännön kautta.
Kurssilla tutustutaan ethernet-verkkojen perusteisiin ja yleisimpien audio- ja valo-ohjausverkkoprotokollien toimintaan, konfigurointiin ja ominaisuuksiin.
Kurssin sisältö on yhdistelmä teoriaa, taustatietoja, käyttöönottoesimerkkejä sekä vianratkaisua.

Julkaistu  16.01.2018

Ajankohtaista Koulutukset Tapahtumat

Jäsenyrityksien koulutustarjontaa: TiMax SoundHub/Tracker Workshop 23.1.2018 (Electro Waves Oy)

Tervetuloa Outboard Electronics ja Electro Waves Oy:n TiMax Workshop tilaisuuteen Tiistaina 23.1.2018.

Esittelemme TiMax SoundHub audiomatriisi- sekä TiMax Tracker-tuotteet, asiaa äänen lokalisoinnista teatterissa, tapahtumissa esimerkkitoteutuksien avulla ym. TiMax Tracker järjestelmän audiodemot sekä käyttöön liittyvien ratkaisujen pohdintaa. Paikalla Dave Haydon Outboard Electronics:lta.

Julkaistu  15.01.2018

Ajankohtaista Koulutukset

Metropolian esitys- ja teatteritekniikka yksikön koulutustarjonta 2018

Metropolian esitys- ja teatteritekniikka yksikön säännöllinen koulutus- ja seminaaritarjonta kaudella 2018 on löydettävissä oheisen linkin välityksellä.

Julkaistu  15.01.2018

Ajankohtaista Avoimia työpaikkoja

Rekry: Valaistusjärjestelmien tekninen asiantuntija – Studiotec Oy

Päätehtäväsi on toimia valojärjestelmien teknisenä asiantuntijana niin esitys- ja arkkitehtuurivalaistusjärjestelmien, kuin myös edustamiemme valonohjausjärjestelmien osalta.

Teknisenä asiantuntijana tulet olemaan osa yrityksemme myyntiyksikköä. Osallistut myyntityöhön teknisen asiantuntijan roolissa, kuin myös toteutuksissamme esimerkiksi suunnittelun ja ohjelmoinnin tehtävissä. Osaat suunnitella ja käsitellä suurempiakin järjestelmiä, ymmärtäen kunkin asiakkaan tarpeen niin teknisesti kuin myös taloudellisesti.

Julkaistu  15.01.2018

Ajankohtaista Uutiset

YRITYSUUTISIA: KOKO Lahti sekä Bright Finland palveluyhteistyöhön!

KOKO Lahti Oy ja Bright Finland ovat sopineet yhteistyön aloittamisesta. Vuoden 2018 alusta alkaen Bright Finland tulee toimimaan kaikkien KOKO Lahti Oy:n tapahtumien ja tapahtumatilojen audiovisuaalisen suunnittelun ja teknisen palvelun apuna, sekä Lahden messujen ripustustyön tekijänä.

Julkaistu  12.01.2018

Ajankohtaista Koulutukset Tapahtumat

KOULUTUS: AV-alan julkiset hankinnat (juridinen ajankohtaiskoulutus) – 6.3.2018

AVITA ry:n koulutustoiminnan suosituin kurssi toteutuu taas!
Ajankohtainen juridinen kurssi AV-hankinnoista yleisesti, hankintoihin liittyvästä lainsäännöstä, hyvistä käytönnöistä sekä toimintamahdollisuuksista.
Lisäksi kurssi valottaa AV-tekniikan hankintoihin liittyviä yleisiä sekä huomioitavia näkökulmia.

Kurssin varsinaisena kouluttajana toimii PTCservice Oy:n varatuomari Tapio Lahtinen.
Kurssin sisältö on täysin räätälöity AV-alan näkökulmiin, niin tarjouksen pyytäjän kuin tarjoajan näkökulmasta.

Julkaistu  09.01.2018

Ajankohtaista Tapahtumat Uutiset

MESSUT: ISE – Integrated Systems Europe 2018

Maailman suurin integroitujen AV-järjestelmien messutapahtuma järjestetään taas helmikuussa Amsterdamissa!
Hyödynnä kävijärekisteröinnissä AVITA ry:n jäsenkoodi: 401734

Integrated Systems Europe is the world´s largest AV systems integration show. The annual four-day event, takes place at the RAI Amsterdam – The Netherlands, from 6-9 February.

Julkaistu  09.01.2018

Ajankohtaista Koulutukset

AVITA-koulutus: AVIXA CTS -perehdytyskoulutus 13.-15.3.2018

AVIXA ja AVITA ry toteuttavat yhteistyössä CTS-asiantuntijapätevyyden perehdytyskoulutuksen maaliskuussa!

Osana AVITA koulutustarjontaa on mahdollista jälleen suorittaa AVIXA:n CTS -pätevyyden perehdytyskoulutuksen Suomessa.
Syyskuussa edellisen kerran järjestetty koulutus on herättänyt AV-alaan liittyvissä asiantuntijatehtävissä työskentelevien kiinnostuksen ja pyrimme tällä koulutuksella vastaamaan saatuun kysyntään.

Julkaistu  06.01.2018

Ajankohtaista Koulutukset Uutiset

KOULUTUS: PROLYTE CAMPUS TRAINING DAY 17.-19.1.2018

Metropolia ammattikorkeakoulun esitys- ja teatteritekniikan koulutusohjelma sekä Electro Waves Oy yhdessä trussivalmistaja Prolyten järjestävät vastuullisen ja oikean trussien käyttämiseen keskittyvät koulutuspäivät Helsingissä. Koulutuksen kohderyhmänä on tapahtuma-alan ammattilaiset yleisesti sekä tapahtumatekniikka ja tapahtumatalojen/teatterien tekninen henkilöstö.

Julkaistu  05.01.2018

Ajankohtaista Julkaisut Uutiset

AV-alan yritykset ja asiantuntijat mediassa: ROUDAREISTA ON MONEKSI (YLE)

Yle Jyväskylä oli paikalla Roudarien pikkujouluissa ja teki oheisen jutun, joka valottaa roudarien työnkuvaa sekä tyypillisien tehtävien muutosta vuosien aikana.Jutussa haastateltavina: Ahti Impola, Lotta Ahtinen, Ella Janatuinen, Viltsu Haapala, Jore Marjaranta, Kari Tiitinen sekä Hannu Mertanen.

Julkaistu  04.01.2018

Ajankohtaista Uutiset

Kansallinen roudareiden pikkujoulu juhlittiin tänä vuonna Jyväskylässä 2.1.2018

Tapahtuma- livetuotanto- ja kiertueammattilaiset viettivät työyhteisönsä yhteisiä ja virallisia pikkujoulujuhlia varsinaisen pikkujoulukauden ulkopuolella sekä palkitsivat tilaisuuden yhteydessä vuoden 2017 aikana ansioituneita tahoja.

Julkaistu  03.01.2018

Ajankohtaista Tapahtumat Uutiset

TAPAHTUMA: Lux Helsinki 2018, 6.-10.1.2018

Suomen suurin valotaidetapahtuma Lux Helsinki valaisee Helsingin ydinkeskustan alueita ja rakennuksia taas 6.-10.1.2018 väliseksi ajaksi.
Luxin aikana kaupungissa järjestetään päätapahtuman lisäksi myös lukuisia pienempia tapahtumia mm. valotaiteijoiden tapaaminen sekä BYOB -tapahtuma (Bring Your Own Beamer) Kaapelitehtaalla.

Kymmenes Lux Helsinki järjestetään 6.–10.1.2018. Teokset ovat nähtävillä esteettömällä reitillä tauotta joka päivä klo 17-22 välisenä aikana. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on ikärajaton sekä esteetön.

Julkaistu  03.01.2018

Ajankohtaista Julkaisut

Rakennustieto ry julkaisi induktiosilmukoita ja kuuloesteettömyyttä koskevan ohjedokumentin (RT 09-11280)

Olennainen osa kokoontumistilojen esteettömyyttä on kuulovammaisille tarkoitettu äänentoistojärjestelmä eli induktiosilmukka. Ohjeessa käsitellään kuulovammaisille tarkoitettuja äänensiirtojärjestelmiä, erityisesti induktiosilmukkaa, ja annetaan ohjeita äänensiirtojärjestelmän valintaan ja suunnitteluun.

Projektin tavoitteena oli tuottaa ajantasaista tietoa kuuloesteettömyysvarustelun eri vaihtoehdoidoista sekä erityisesti pyrkiä poistamaan induktiosilmuiden osalta virheellisiä olettamuksia ja tietoja, laadukkaamman lopputuloksen saavuttamiseksi. Ohjedokumenttin toimittamisesta vastanneen työryhmän työ pohjautui Kuuloliiton Jukka Rasan laatimaan käsikirjoitukseen.

Julkaistu  02.01.2018

Ajankohtaista Avoimia työpaikkoja

Rekry: Tuotekehitysinsinööri – Audico Systems Oy

Audico Systems Oy hakee palvelukseensa joko Espooseen tai Turkuun oman hätäkuulutus- ja yleisäänentoistoteknologian kehittämistyön tueksi tuotekehitysinsinööriä.

Julkaistu  02.01.2018

Ajankohtaista Koulutukset Tapahtumat

KOULUTUS: AV/DALI/KNX/DMX -OHJELMOINTIRAJAPINNAT SEKÄ HYVÄT TOTEUTUSKÄYTÄNNÖT

Oletko törmännyt haasteisiin sovittaa eri ohjausjärjestelmiä yhteen tai toteuttaa eri järjestelmiä käsittävää kokonaisohjausintegraatiota?

Erityisesti eri ohjausjärjestelmien yhteensovittaminen ja niihin liittyvät rajapintakäytännöt sekä hyvien käytäntöjen ymmärtäminen on herättänyt kiinnostusta.
Tämän koulutuksen tavoitteeena on tarjota vastauksia näihin kysymyksiin, antaa perustiedot ymmärtää eri järjestelmien yhteensovittamista sekä yleisesti tutustuttaa eri osaamisalueiden osaajien verkostoja toisilleen.

Kurssi käsittelee poikkitieteeellisesti uusia oleellisia digitaalisia ohjausratkaisuita erityisesti niiden kokonaisintegraation sekä yhteistoiminnan näkökulmasta.

Kurssi antaa perusteet ymmärtää eri järjestelmien (AV/KNX/DALI/DMX) vahvuuksia, heikkouksia sekä oleellisia huomioitavia asioita ja kurssin kouluttajina toimivat järjestelmäkohtaiset kovat erikoisosaajat. AV/KNX/DALI/DMX- ohjausjärjestelmien rajapinnat koulutus käsittelee ratkaisuiden toimintaa, perusteita & rajoitteita, rajapintojen hyviä käytäntöjä ja vinkkejä toteutukseen.

Julkaistu  02.01.2018

Ajankohtaista Uutiset

Nimitysuutinen: Simo Suurla nimitetty Noise House Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2018 alkaen

Simo Suurla on nimitetty Noise House Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2018 alkaen. Nimitys osa yrityksen laajempaa kehitysprojektia, jossa johtohenkilöstön vastuu- ja kehitysalueita on selkeytetty.Aikaisemmin toimitusjohtajana työskennellyt Peppe Peltomaa jatkaa vastuualueenaan yrityksen talousjohtajan tehtävät.Toivotamme onnea Simolle uudessa tehtävässään sekä Noise House Oy:lle kehitysprojektissaan!

Julkaistu  02.01.2018

Artikkelit Julkaisut

Pelastustieto 9-10:2017: Kiira-rajuilmaan liittyvä artikkelisarja

Uusin Pelastustieto -lehti (9-10:2017) julkaisi kattavan artikkelisarjan (5 artikkelia) elokuiseen Kiira-rajuilmaan liittyen.

Pelastustieto -julkaisu toimii yhteistyössä järjestömme kanssa mm. tapahtumaturvallisuuteen ja tiedonvaihtoon liittyen.
Saimmekin lehdeltä kädenojenuksena mahdollisuuden edelleenjulkaista seuraavat Kiira-rajuilmaan liittyvät artikkelit tapahtuma-, ja AV-alan ammattilaisien tiedoksi.

Varautuminen poikkeuksellisiin sääolosuhteisiin sekä tuulikuormat ovat olleet ajankohtainen keskustelunaihe myös tapahtumaturvallisuuteen liittyen.

Julkaistu  20.12.2017

Ajankohtaista Uutiset

Nimitysuutinen: Thomas Salmenoja Finnsat Oy:n digitaalisten näyttöratkaisujen tuotepäälliköksi

Finnsat panostaa esitystekniikkaan liittyviin resursseihin!

Thomas Salmenoja (32) on aloittanut Finnsat Oy:llä digitaalisten näyttöratkaisujen tuotepäällikkönä 11.12.2017.
Hän siirtyy tehtävään Elisan tuotepäällikön paikalta. Sitä ennen hän on toiminut eri tehtävissä Anvia Telecomilla ja Anvia IT:llä.

Julkaistu  20.12.2017

Ajankohtaista Uutiset

AVITA ry:n sääntömääräisen vaalikokouksen 2017 oleelliset päätökset

AVITA ry:n sääntömääräinen syysvuosikokous 2017 (14.12.2017) vahvisti:
toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä jäsenmaksut ja -luokat toimintakaudelle 2018.

Lisäksi kokouksen osallistujat valitsivat hallituksen toimintakaudelle 2018.

Julkaistu  20.12.2017

Uutiset

AV-jakeluun liittyviä uutisia: F9 Distribution Black Box:in tuotteiden jakelijaksi

F9 Distribution Oy ja Black Box Finland Oy ovat solmineet jakelusopimuksen, jonka mukaisesti F9 aloittaa Black Box tuotteiden jakelun jälleenmyyjäkanavassaan. Nyt tehty jakelusopimus kattaa sekä Suomen että Baltian maat.

Julkaistu  07.12.2017

Liity jäseneksi

AVITA ry:n jäseneksi voivat päästä tahot/organisaatiot sekä henkilöt, jotka toimivat AV-alalla.

Lue jäsenyydestä ja liity

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

Tilaamalla AV-alan yleisen uutiskirjeen varmistat ajankohtaisien tietojen saatavuuden!

Tilaa uutiskirje